Internetin suosituimmat yritysideat


Nykypäivänä yrityksiä on lukemattomia. Jokaisella yrittäjällä on ollut yrityksen perustamisen alussa pelkkä idea, josta hän haluaisi tehdä yrityksen. Yritysidea ohjaa yrittäjää yrityksen toiminnan, tuoteportfolion ja palveluiden luonnissa. Yrittäjän kannattaa lisätä liikeideaansa esimerkiksi toteutus, jota kukaan muu markkinoilla oleva kilpailija tarjoa ja hänellä saattaa olla menestyksen avaimet käsissään.internet_349563746Teknologian ja internetin kehittymisen myötä yhä useampi yritys löytyy verkosta, ja yrityksen pyörittämiseen tarvitaan tietokonetta lähes poikkeuksetta. Monelta yritykseltä saattaa myös puuttua niin sanottu fyysinen kivijalkaliike, esimerkiksi monilta verkkokaupoilta.

Kauppa siirtyi nettiin

Verkkokaupan pyörittäminen on vapaampaa kuin perinteisen kaupan, koska pääomaa ei sitoudu samalla tavalla kiinteisiin kuluihin kuin liikehuoneiston ympärivuotiseen vuokraan. Nämä rahat verkkokaupan pyörittäjä voi käyttää vaikkapa nettisivujensa hakukoneoptimointiin. Moni suomalainen yrittäjä onkin lähtenyt verkkokauppatoimintaan mukaan, ja kaikki kotimaiset toimijat listataan kattavasti. Suomalaisista verkkokaupoista löytyy aloja laidasta laitaan.

Suosittele muita ja tienaa

Kaikki liikeideat eivät aina perustu myyntiin ja ostamiseen. Hyvä esimerkki tästä on affiliate-markkinointi eli kumppanuusmarkkinointi. Tämä markkinoinnin muodon avulla molemmat osapuolet tienaavat rahaa. Mainostaja maksaa julkaisijalle sivustonsa tai tuotteiden mainostamisesta, kun kävijä päätyy julkaisijan sivustolta mainostajan sivulle.Affiliate-markkinointi hyödyttää myös julkaisijan sivustolla käyviä asiakkaita. Mainostetuilla sivustoilla tai tuotteilla julkaisija voi tuoda lukijoiden tietoisuuteen palveluita, joista he eivät ole aiemmin kuulleetkaan. Esimerkiksi saman alan yrittäjän voivat olla kumppanuusmarkkinoinnin perusteella suhteessa, jossa he tarjoavat asiakkailleen uutta informaatiota. Esimerkiksi Nettikasinovertailu.info tarjoaa laajempaa tietoa ja palvelua alan toimijoista. Yritykset voivat siis tuoda esille verkostonsa affiliate-markkinoinnin avulla, jotta asiakkaat löytäisivät palveluita ja tuotteita, joille heillä on tarvetta.

Bloggaamisesta ammatti

Moni yrittäjä on saattanut tehdä harrastuksestaan ammatin, ja tähän kategoriaan kuuluvat monet bloggaajat. Bloggaaminen aloitetaan yleensä pienimuotoisena harrastuksena. Helsingin Sanomien mukaan suurin osa bloggaajista ei tule pelkällä blogin kirjoittamisella toimeen. Bloggaajien kärkikastiin mahtuu kuitenkin Suomessa noin kymmenen henkilöä, jotka tienaavat valokuvillaan ja kirjoittamisellaan niin hyvin, että siitä on tullut heidän ainoa työnsä.Verkkokaupan pyörittämisessä, kumppanuusmarkkinoinnissa ja myös bloggaamisessa pätevät samat säännöt kuin perinteisen yrityksen pyörittämisessä: Jokaisella on mahdollisuudet menestyä, jos toteutat ideasi mielenkiintoisella tavalla!