Hanki kotiisi älyvalaistusta


Älyvalaistuksella voidaan luoda kotiin tunnelmaa, mutta se myös luo turvaa kotiin. Sillä voidaan kirkastaa esimerkiksi valaistusta ja täten voidaan välttyä erilaisilta haavereilta, koska ihmisen näkökyky pysyy hyvänä, mitä enemmän valoa on.

Vähän energiaa kuluttavilla valoilla voidaan säästää myös energiaa ja tähän älyvalaistus voi olla ratkaisu, koska valotasapainoa voidaan säätää helposti. Kun säästetään energiaa pienentyy myös esimerkiksi sähkölaskut helposti samalla.

Mikä ero on älyvalaistuksella ja tavallisella valaistuksella?

Suurin ero älyvalaistuksen ja tavallisen valaistuksen välillä on, että älyvalaistusta voidaan hallita. Sitä hallitaan erilaisten tekniikoiden avulla ja esimerkiksi puhelimeen voidaan asentaa sovellus, jolla valaistusta hallitaan. Myös lamput voidaan synkronoida toimimaan keskenään. Vaikka et olisi kotona, voit hallita valaistustasi kotona älylaitteiden avulla. Tämä on hyödyllistä, jos esimerkiksi unohdat valot päälle lähtiessäsi kotoa.

Ota huomioon ennen kuin aloitat älyvalaistuksen käytön, että mietit tarkkaan, haluatko esimerkiksi värillisiä valoja vai riittääkö niin sanotusti valkoinen valo. Mieti myös, mistä huoneista haluat aloittaa projektin älyvalaistukseen siirtymisessä ja millaiset kannat nykyisissä lampuissasi on. Kannattaa myös ajatella, millä välineellä haluat ohjata valaistusta.

Uutisia älyvalaistuksesta

Mielenkiintoisia uutisia valaistuksesta kirjoittaa esimerkiksi MTV, joka kirjoitti esimerkiksi jutun älyvalaistuksesta. Myös Aalto yliposto on kirjoittanut mielenkiintoisen jutun älyvalaistuksesta.

Miten hankkia älyvalaistusta?

Älyvalaistusta voi hankkia kivijalkaliikkeistä, mutta se onnistuu myös helposti kotoa käsin. Voit helposti tutustua tarjontaan netisttä ja sitten vain osta älykästä valaistusta verkossa suoraan kotiisi.